Forside | Forældre | Hvalpe | Billeder | Dagbog | Data | Kontakt og kørevejledning
 

Hvalpene

Alfadis Brana *Navnet
Brana kan betyde flere ting: gigant, troldkvinde, udsøgt, ypperlig og modig. Vi valgte dette navn fordi Brana givetvis vil blive stor og fordi hun virker uforfærdet når hun møder noget nyt.

Alfadis (egentlig Álfadís) betyder en gudinde fra elverlandet. Vi har valgt dette navn ud fra hendes lyse farver og for at understrege det fantastiske - nærmest overjordiske ved at naturen kan skabe en sådan skønhed (når vi selv skal sige det!).

Udseende
Brana er stor og meget robust bygget med store poter, kraftige lemmer og et kraftigt trekantet hoved. Deri slægter hun både sin far og mor på der også er begge er meget store i forhold til racestandarden. Hun er rødbrun og hvid med en brun snude og bag de endnu blå øjne gemmer der sig formentlig et par lysebrune øjne. Farverne (og størrelsen) kan ændre sig meget fra hvalp til voksen hund. Vi gætter på at Brana bliver brun ligesom sin far - men det vil tiden vise.

Personlighed
Brana er meget selvstændig og rolig og hun virker meget robust når hun ganske roligt observerer og udforsker verden. Hun tager det meste med ophøjet ro og minder faktisk lidt om Katrine i Matador. Brana er meget blid og kærlig, men når hun først kommer i gang er hun også en stædig vildbasse som uden tvivl vil give os kamp til stregen når opdragelsen rigtig begynder. Brana er meget glad for sin mor.

 

Manadis Disa *Navnet
Disa kan betyde flere ting: ædel, fin og smuk. Vi valgte dette navn fordi Disa er meget smuk og elegant bygget.

Manadis (egentlig Mánadís) betyder månegudinde. Vi valgte dette tilnavn fordi Disas farver er nattens farver.

Udseende
Disa er harmonisk og elegant bygget. Hun er sort og hvid med lidt rødt og brunt på kinderne, under halen og ved lårene, og ligner i farver og aftegninger sin morfar Frakkur. Hendes snude er sort og hun får formentlig sorte eller mørkebrune øjne. Disa er lidt mindre end sin søster og meget mere feminin i sit udtryk.

Personlighed
Disa er et meget følsomt, socialt og blidt gemyt med stor indlevelsesevne. Når hun ser på os med sine mørke øjne føles det som om hun kigger os dybt i sjælen. Hun er meget aktiv og interesseret i sine omgivelser og går aldrig af vejen for et godt slagsmål med sin søster. Når det kommer til at udforske den store verden er hun dog lidt mere skeptisk og tilbageholdende end Brana, men når bare Brana lige har testet at tingene er sikre nok, er hun med på den værste. Hun søger gerne menneskelig kontakt.* Hvorfor nu disse mærkelige navne?
På Island er det skik og brug at give heste og hunde navn efter deres sindelag og deres udseende, en tradition der er flyttet med overalt i verden hvor der findes islandske heste og hunde. Inspirationskilderne er hentet i den islandske natur og i de Islandske Sagaer. Blandt andet derfor har vi valgt at give hvalpene islandske navne, men også af respekt for det faktum at racen er over 1000 år gammel og dermed en slags nulevende "danekræ" (eller er det "islandskræ"). Den primære grund er dog fordi det islandske sprog er så smukt, og rummer en poesi der tydeligt rækker tilbage til den gamle skandinaviske kultur der var tæt knyttet til naturen. Poesien kan dog være upraktisk at udtale - det understregede i navnene er derfor hvalpenes daglige kaldenavne.