Forside | Forældre | Hvalpe | Billeder | Dagbog | Data | Kontakt og kørevejledning
 

Forældrene

Vores dejlige tæve Flekka er født i 2003 som den førstfødte hvalp af kennel Solfaxas tæve Bjørk (Westermannas Litafara Vala). En bedre hundemor kan man dårligt tænke sig. Både hende og hendes ejere Ilse og John Dhiin har gjort et fantastisk stykke arbejde med hvalpene. Flekka nedstammer på mødrene side fra en lang række af sunde og stærke hunde med et blidt og kærligt sind - et træk der går igen hos efterkommerne. Hendes far Frakkur kendes også under kælenavnet "The King" på grund af hans blide og nervefaste væsen.

Hvor nogle kenneler overvejende kigger på hundenes udstillingsegenskaber har Ilse og John Dhiin et anderledes fokus. Deres avlsarbejde har først og fremmest vægt på at lave sunde og stærke repræsentanter for racen og blide familiehunde med et godt og kærligt sind. Det må man sige at de har haft stor succes med.

Et godt sind og temperament, mere end udseende og udstillinger er også vores udgangspunkt. Det var meget nemt for os at beslutte, at det skulle være Tolli der skulle være far til Flekkas hvalpe. Tollis ophav er også helt i top.


Flekka

Flekka var alfahvalpen i kuldet, dvs. den største og førende hvalp - altid den første, frækkeste og mest nysgerrige, uden dog at være en meget dominerende hund. Skal man kort beskrive Flekka er det første der falder os ind hendes blide, kærlige og meget rolige sind. Et træk der går igen hos hendes forældre og bedsteforældre. Hun er "familiehund" om en hals - skal gerne være tæt på os hele tiden uanset hvor vi befinder os og vil helst have os alle samlet. Som andre Islandske Fårehunde elsker hun når der kommer gæster, især hvis de har deres hunde med. Flekkas hvalpe- og unghundementaltest beskriver en "overskudshund" med et nervefast sind. Hun har gode sociale egenskaber og omgås med lethed mennesker og andre hunde såvel som andre dyr. Dertil kommer at hun også er en hund med latent gode hyrdeegenskaber, hvilket især vores tre katte får at føle. På nuværende tidspunkt må hun dog nøjes med at passe gården og kattene.

Tolli

Tolli er født i 2000 og er en hund i sin bedste alder. Som Flekka har han også alfahundeegenskaber, og ligeledes et sindelag der er meget lig hendes - et nervefast, kærligt og blidt væsen. Dertil kommer et stort talent for lydighedstræning.

Tolli er også 110% hanhund - en stor, kraftig og muskuløs legesyg bamse med en smittende livsglæde og den indstilling at det altså er ham der bestemmer. Dette især når der er andre hanhunde til stede. Det betyder dog ikke at han er aggressiv - tværtimod. Han behøver sjældent at hæve stemmen, men det bliver bare altid som han vil have det. Af samme grund bliver Tolli af og til brugt som opdrager for aggressive og utilpassede hanhunde. Pågældende "unge mand" bliver lukket ind i en indhegning sammen med Tolli (mens menneskene udenfor indhegningen holder vejret, og bider negle). Efter et stykke tid hvor hundene går rundt om hinanden, hvor Tolli forklarer den formastelige hvordan en ordentlig hund bør opføre sig, så sker miraklet at lømmelen indordner sig. Hvad mennesker kan bruge år på at forsøge at lære deres hanhunde kan Tolli ordne på få minutter. Kunne man dog bare forstå hvad hundene siger til hinanden!